Tips om beter voor jezelf te zorgen

Selfcare tips 

Heb jij ook altijd het gevoel dat je aan het rennen bent? Dat niks goed genoeg is en alles perfect moet zijn? En zet jij daarom jezelf altijd op de laatste plek? Steeds meer vrouwen hebben hier last van. En als je daar lange tijd mee door gaat, kun je ziek worden door de stress. Door selfcare in je dagelijkse routine in te bouwen, zet jij jezelf iedere dag op nummer 1 en kun je stress verlagen! In deze post lees je wat selfcare is en krijg je 6 praktische selfcare tips, zodat jij selfcare vandaag meteen kunt toepassen.

Wat is selfcare?

Selfcare betekent niet naar Netflix kijken of op social media scrollen, maar wat is het wel? Selfcare betekent dat je jezelf gewoonten aanleert waarmee je goed voor jezelf zorgt. Het zijn de dingen die je dagelijks doet, om je (lichamelijke en mentale) gezondheid op lange termijn te onderhouden. Door selfcare in je dagelijkse routine in te bouwen, verlaag je je stresslevels, wordt je rustiger, verhoog je je energiefrequentie en verbind je met jezelf. Heel belangrijk dus!

Hoe kan je selfcare in je dagelijkse routine inbouwen? Wij geven 6 tips:

Natuur

De natuur heeft een helend effect op ons mensen. Ga naar het strand, naar het bos of naar het park en bewonder al het moois dat de natuur heeft gemaakt. Je zult merken dat je meteen rustiger wordt.

Zet je telefoon uit

Je telefoon zorgt gedurende de dag voor heel veel prikkels, waardoor je de verbinding met jezelf soms kwijtraakt. Je kunt je telefoon natuurlijk op stil zetten, maar dan heb je snel de neiging om hem alsnog te pakken. Zet hem daarom even een uurtje (of 2 😉 ) uit, zodat jij weer kunt verbinden met jezelf en wat voor jou belangrijk is.

Gezond eten

Van vet eten en suiker wordt je moe. Verhoog daarom je energie door gezond te eten en drinken: maak een smoothie van vers fruit of een salade met lekker veel groenten. Of zet een kopje verse kruidenthee: het zal je helpen ontspannen.

Mediteer

Trek je even terug naar een rustige plek in je huis en mediteer een kwartier. Vind je het moeilijk om je gedachten niet af te laten dwalen? Zoek dan een fijne meditatie op Youtube op, zodat je je kunt laten meevoeren door de stem die tegen je praat. En als je mediteren te heftig vindt klinken, zie het dan als een moment waarin je op je ademhaling focust en daardoor weer terugkeert naar jezelf.

Neem een lange douche of ga in bad

Niets is zo ontspannend als een lange douche of een lang bad. Je spoelt letterlijk de negatieve energie van je af. Gun jezelf dat ook! Als je klaar bent kun je jezelf lekker insmeren met olie of bodylotion, zodat jij helemaal uitgerust en fris verder kan gaan aan je dag.

Doe niks

En de laatste selfcare tip klinkt misschien een beetje raar, maar het helpt om jouw hoofd helemaal leeg te maken: doe niks. Ga op de bank zitten en doe 10 minuten niks. Geen tv, geen telefoon, niet praten. Gewoon zijn.

Wil jij de relatie met jezelf versterken en de liefde voor jezelf vergroten? Wordt dan tribe member of neem een abonnement op Cosmic Box: beiden staan deze maand in het teken van zelfliefde en self-care! Je kunt aanmelden via de link in bio @thecosmictribe.nl