5 manieren om jouw edelstenen en kristallen te reinigen

Kristallen absorberen energie uit hun omgeving en kunnen negatieve energie bij zich dragen. Het is daarom belangrijk dat je jouw kristallen regelmatig reinigt. Maar hoe doe je dat? In deze blog lees je 5 manieren hoe je dat kunt doen.

Water

De eerste manier is door het kristal minimaal 5 minuten onder stromend water te houden. Sommige stenen zijn hier echter niet geschikt voor, omdat ze poreus zijn. Seleniet kan bijvoorbeeld niet tegen water. 

Aarde

Een andere manier om jouw kristal te reinigen, is door het te begraven in aarde. Kies een rustig plekje in jouw tuin en plaats de kristallen in de aarde. Laat ze een nacht liggen voor het beste resultaat. 

Salie

Steek een beetje salie aan en laat het smeulen. Haal jouw kristal door de rook die er af komt, terwijl jij de intentie (hardop of in jezelf) uitspreekt dat je het kristal wilt reinigen.

Palo Santo

Met dit heilige hout kan jij jouw kristal reinigen. Steek een stukje Palo Santo aan en laat het smeulen. Haal jouw kristal door de rook die hier vanaf komt, terwijl jij de intentie uitspreekt dat je het kristal wilt reinigen.

Seleniet

Dit kristal heeft een sterke reinigende werking. Leg het kristal dat je wilt reinigen 24 uur naast een stukje seleniet. Reinig de seleniet daarna op één van de bovenstaande manieren.

Nu weet je hoe je jouw kristallen kunt reinigen! Nadat je ze gereinigd hebt, kun je de kristallen opladen. Op die manier behouden zij hun krachtige positieve energie!

Wil jij je eigen kristallenset en Palo Santo om de kristallen te reinigen? Word Cosmic Box member en ontvang deze maand de Kristallenbox met een prachtige Gouden Driehoek, peacock pyriet en Palo Santo.