6 tips om je energie te verhogen

tips om je energie te verhogen

Je herkent het vast wel: ’s ochtends ben je fit en zit je vol energie, maar ‘s middags zak je in elkaar en heb je nergens meer zin in. Het is dan verleidelijk om naar koffie te grijpen, maar wanneer je de tips in deze blog inzet is die koffie waarschijnlijk helemaal niet nodig. In deze blog lees je 6 tips hoe jij jouw energie de hele dag hoog kunt houden!

Tip 1: drink veel water

Jij bestaat voor bijna 60 procent uit water, en daarom is het belangrijk dat je gedurende de dag voldoende water drinkt. Probeer ieder uur een groot glas water te drinken. Probeer het maar eens: na een glas water voel je je meteen energized.

Tip 2: geen suiker

Wanneer je voeding met suiker eet, krijg je een energiepiek. Het lijkt alsof je daarom meer energie krijgt door suiker te eten. Maar na een uur zijn de effecten van de suiker uitgewerkt, en voel je je nog vermoeider dan voor je het at. Vermijd suiker zodat je energielevel op peil blijft.

Tip 3: bewegen

Als je moe bent is het verleidelijk om op de bank te gaan zitten en niks te doen. Maar juist als je gaat bewegen, laat je je energie weer stromen. Je kunt er niet altijd evenveel zin in hebben, maar het loont zich om je er toe te zetten. Je hoeft niet meteen te gaan hardlopen of een andere intense workout te doen. Een wandeling van een kwartier of een korte yogales kan al helpen om jouw prana weer te laten stromen.

Tip 4: rustmomenten

Je hebt gedurende de dag veel te doen. Het is daarom erg verleidelijk om door te blijven rennen tot alles is gedaan. Maar als je dat doet, zal je merken dat je aan het einde van de dag instort. Plan daarom genoeg rustmomenten voor jezelf in (bijvoorbeeld op vaste tijdstippen). En rustmomenten betekenen niet: je telefoon pakken of het nieuws kijken. Maak een kleine wandeling of drink met aandacht een kopje thee. Zelfs 5 minuten mediteren verhoogt je energie al!

Tip 5: natuur

De natuur heeft een helende kracht op ons. Het geluid van de golven, wind die door de bladeren ritselt en het geluid van vogels in de ochtend kunnen jou direct een energieboost geven. Voel je je moe? Ga een kwartiertje de natuur in en je zult merken dat je energie meteen gaat stromen.

Tip 6: muziek

Muziek kan je heel snel naar een hogere energie brengen. Je hebt ongetwijfeld wel eens een nummer gehoord waar je meteen door opveerde. Maak je eigen ‘energy playlist’ die je aan kunt zetten wanneer je je even wat minder voelt. Energie verzekerd!

Jij weet nu hoe jij je energie de hele dag hoog houdt: drink veel water, eet geen suiker en plan rustmomenten in. Een wandeling in de natuur of jouw eigen energy playlist kan jou ook helpen meer energie te krijgen.

Chakra Box

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het verhogen van je energie? Word dan Cosmic Box member en ontvang de Chakra Box! In deze box vind je producten die jou helpen bij het in balans brengen van je chakra’s en het laten stromen van jouw energie: een set van 7 chakra kristallen, 7 chakra kaarten, 10 ml essentiële eucalyptus olie, een lavendel geurzakje en een welkomstcadeau voor nieuwe members: een saliebundel. Als digitale bonus krijg jij een meditatie door Lotte van Koningsveld om je hartchakra te openen.