Deze 6 kristallen openen je kruinchakra

7e chakra – sahasrara

Het 7e chakra (kruinchakra) bevindt zich in het gebied van de kruin. Dit chakra zorgt ervoor dat energie optimaal door jouw lichaam kan stromen.

Als dit chakra in balans is ervaar je wijsheid, ben je één met de wereld, oordeel je niet, ben je bewust van jezelf en ervaar je een optimale stroom van energie. Is dit chakra geblokkeerd? Dan houdt je vast aan mensen en dingen die je niet langer meer dienen. Je kunt je lusteloos voelen en geen energie hebben.

Weer in balans

Breng dit chakra weer in balans door te mediteren. Zoek de stilte op en probeer te verbinden met jezelf en naar binnen te keren. Mediteer met bergkristal of amethist en gebruik etherische oliën zoals lavendel en sandelhout.

Amethist

Het welbekende dieppaarse kristal Amethist helpt je om meer helderheid te krijgen, innerlijke rust te bereiken, het bevordert zelfinzicht en helpt bij het openen van je derde oog en kruinchakra, waardoor je makkelijker inzichten krijgt van het universum.

Affirmatie:
“Mijn intuïtie leidt mij naar het juiste pad en ik sta in contact met mijn hogere zelf”

Seleniet

Dit kristal wordt ook engelensteen genoemd. Seleniet werkt reinigend en kalmerend en het helpt je bij het contact maken met je gidsen, engelen en je intuïtie. Ook werkt het beschermend en inzichtgevend.

Affirmatie:
“Ik ben verbonden met de wijsheid van het universum”

Labradoriet

Het ontvangen van intuïtieve inzichten is voor sommigen nog wel eens beangstigend, hoewel dat nergens voor nodig is. Labradoriet is een beschermend kristal dat negatieve energieën weghoudt en een beschermlaag om je aura vormt. Ook helpt het je om te verbinden met je intuïtie. Dit is ook een perfect kristal om bij je te dragen in een omgeving waar je je snel beïnvloedt voelt door energieën om je heen.

Affirmatie:
“Mijn labradoriet opent mijn chakra’s en helpt mij te vertrouwen op bescherming van mijn gidsen en engelen.”

Bergkristal

Bergkristal verbetert helderheid en concentratie en opent je kruinchakra. Ook is het een kristal dat opladend en versterkend werkt, je kunt deze dus bij ieder ander kristal plaatsen om de werking te verbeteren. Ook kun je een intentie versterken door bergkristal bij je te dragen.

Affirmatie:
“Ik kies voor mindful momenten van stilte om helderheid en rust in mijn hoofd te creeëren”

Lepidoliet

Lepidoliet beschermt en reinigt je energie. Dit licht glinsterende paarsroze kristal maakt een sterke verbinding met je derde oog en kruinchakra. Wanneer je nog moet wennen aan je versterkte intuïtie helpt het ook tegen angsten omdat het een kalmerende en rustgevende werking heeft. Houd dit kristal bij je bed voor een rustige en goede nachtrust.

Affirmatie:
“Bij iedere ademhaling voel ik kalmte en ontspanning”

Werken met kristallen

Je kent nu een aantal kristallen die helpen bij het openen van je kruinchakra. Heb je nog wat handvaten nodig om te leren werken met kristallen? In deze blogposts delen we wat tips met je. Ook kun je hier meer lezen over het openen van je chakra’s!