Dit zegt jouw maanteken over je persoonlijkheid

dit zegt jouw maanteken over je persoonlijkheid

Bijna iedereen weet wel wat zijn zonneteken in de astrologie is en wat de kenmerken daar van zijn. Maar weet jij ook in welk teken je maan staat? Je maanteken kan ons meer vertellen over hoe we omgaan met onze emoties, ons innerlijke zelf, onze diepste persoonlijke behoeften, ons onderbewuste en onze intuïtie.

Het dierenriemteken waar de Maan in staat in je geboortehoroscoop zegt iets over hoe je omgaat met je dierbaren, of je open bent over je emoties en hoe kwetsbaar je bent. Maar het zegt ook iets over hoe we onszelf beschermen en hoe we comfortabel zijn.

Wanneer we ons gedragen zoals onze Maan of beter gezegd; als we haar uitdrukken, zijn we creatief, intuïtief, beschermend, flexibel en sentimenteel. Op haar slechts is ze humeurig, irrationeel en rusteloos. In deze blog lees jij meer over de maan in de verschillende astrologische tekens.

Je kunt jouw maanteken ontdekken door je geboortehoroscoop te laten berekenen op astro.com. Let wel op, de Maan in je geboortehoroscoop wordt nog beïnvloed door het astrologische Huis waar het in staat en de (eventuele) Aspecten met andere planeten. Deze tekst is geschreven door astrologe Nina Keijzer (www.astronammu.nl). 

 

Maan in Ram

Sleutelwoorden: ongeduldig, gepassioneerd, onafhankelijk, moedig

Mensen die hun Maan in Ram hebben staan worden gekenmerkt door onafhankelijkheid en assertiviteit. Aanpassingsvermogen en wisselvalligheid kunnen aanwezig zijn elke keer als ze iets nieuws willen beginnen. Vaak hebben zij ook een kinderlijke aard. Ze verbergen niet snel hun emoties en zijn daar eerlijk en open over. Emotionele beroering als gevolg van een (vurig) humeur is aanwezig. Ze hebben niet veel geduld en als iets niet gaat zoals ze willen, kunnen ze net zo fel zijn als een bliksemschicht.

Maan in Ram gaat voor de dingen die hij of zij leuk vindt en doet het dan ook met enthousiasme. Ze zijn spontaan, eigenwijs, temperamentvol en zeker niet terughoudend. Hier is een actie- reactie aanwezig. De Ram handelt naar zijn of haar emoties. Ze voelen zich niet zo thuis in emotionele ‘zwakte’ en sentimentele dingen. Zelf zoeken ze spanning en hebben ze veel vrijheid nodig. Ze kunnen bazig zijn en hebben de touwtjes het liefst in hun eigen handen. Het zijn echte vechters en storten zich graag in het avontuur. Leiderschap gaat hen zonder enige moeite goed af. Het zijn betere starters, door hun enthousiasme dat ze hebben als ze aan iets nieuws beginnen, dan voltooiders.

Mensen met Maan in Ram houden (meestal) niet van mensen die veel klagen. Ze staan altijd in de startblokken om een nieuw avontuur aan te gaan. Lichamelijke beweging is goed voor ze. Mede zodat ze hun (humeurige) gevoel die, af en toe opspeelt, van zich af kunnen bewegen. Ze richten graag baanbrekend werk in ondernemingen en meestal bij degenen die niet gebruikelijk zijn. Het is een flamboyante plaatsing.

 

Maan in Stier

Sleutelwoorden: geduldig, sensueel, stabiel, standvastig

Mensen met Maan in Stier worden gezien als betrouwbare mensen die verlangen naar comfort en zekerheid. Ze weten wat hun basisbehoeften zijn en hebben dan ook geen probleem met voeding of productiviteit. Deze mensen voelen hun emoties in hun hele lichaam. Echter zijn ze wel beheerst in hun emoties. Iets wat mensen een rustgevende kwaliteit vinden. Het zijn evenwichtige en vredelievende mensen. Alleen soms een tikkeltje eigenwijs.

Manen in Stier vinden het moeilijk om verandering te accepteren. Bij verwarring zetten ze snel hun hakken in het zand. Ze zoeken veiligheid in materiële bezittingen. Daarom willen ze graag bezittingen en geld verzamelen. Maan in Stier houdt zich vast aan het verleden, omdat ze gewend zijn zich daar veiligheid te voelen. Probeer ook een Maan in Stier niet van gedachten te veranderen, want dat zullen ze simpelweg niet doen. Ze hebben een sensuele uitlaatklep nodig. Denk aan tuinieren of dineren. Ze laten de schoonheid van de wereld aan andere zien en helpen andere mensen ook om te genieten.

In de liefde verwachten ze loyaliteit en zijn ze zelf erg toegewijd. Ook om de andere mensen die ze geven, dus niet alleen per se in de liefde. Deze mensen moeten wel uitkijken dat ze geen liefde gaan zoeken in voedsel. Verder zijn ze vindingrijk, vastberaden en volhardend. Je kunt een Maan in Stier leiden om dingen te doen, maar dwing ze nooit ergens toe.

 

Maan in Tweelingen

Sleutelwoorden: sociaal, veranderlijk, communicatief, intellectueel

Als iemand zijn of haar Maan in Tweelingen staat betekent dit, dat ze hun emoties analyseren en het vermogen hebben om hun ego en hart te combineren. Ze hebben de neiging om hun gevoelens intellectueel te maken. Hierdoor zijn ze soms niet bewust van hun diepere gevoelens of die van andere mensen. Echter praten ze wel over hun gevoelens en emoties. Het zijn vaak goede schrijvers en sprekers. Hun basisbehoefte is communiceren en kennis delen met andere mensen. Hun liefde is oprecht, maar ook vermoeiend. Ze gaan van de hak op de tak als het gaat om hun gevoelens, wat verwarrend kan zijn voor de mensen om hun heen. Hun geest is altijd bezig.

Deze Maan heeft behoefte aan gezelligheid. Ze moeten leren hun snel wisselende emoties onder controle te krijgen en om daar een evenwicht in te vinden. Ze hebben mensen om hun heen nodig die hun kunnen bijhouden op het gebied van intellect en conversatie. Mensen met Maan in Tweelingen zijn fantasierijk en hebben in tegenstelling tot Maan in Stier niet zoveel moeite met veranderingen.

Zware, emotionele relaties worden soms vermeden. Dit kan ze oppervlakkig maken. Toewijding maakt deze Manen bang. Stress en (nerveuze) spanningen kunnen aanwezig zijn. Ze hebben de neiging om veel te praten en vermijden liever discussies. Ze zijn geestelijk, hartelijk en charmant.

 

Maan in Kreeft

Sleutelwoorden: wispelturig, gevoelig, moederlijk, thuis

Met de Maan in Kreeft is thuis en veiligheid het belangrijkste. Deze mensen voelen andermans emoties aan, waardoor ze hun muur optrekken en wispelturig worden. Ze nemen gevoelens op als een spons. Ze moeten daarom leren om hun eigen stemmingen te leren beheersen. Met hun enorme scharen beschermen ze zichzelf. Deze plaatsing geeft ook een moederlijke drang. Ze willen mensen koesteren en bemoederen. Zorgen voor de mensen in hun omgeving is belangrijk.

Doordat ze de reden voor hun emoties of gevoelens, die ze ervaren, zelf niet goed begrijpen, kunnen ze het ook niet goed uitleggen aan andere mensen. Hierdoor kunnen ze irrationeel overkomen. Ze trekken zich soms terug en dat is begrijpelijk als je de hele tijd andermans emoties in je opneemt. Ze hebben dus ook mensen nodig die dat accepteren. Manen in Kreeft hebben een gave om de onuitgesproken behoeftes en gevoelens van anderen te begrijpen.

Maan in Kreeft haalt zijn vreugde uit koken, gezelschap van vrienden en familie en thuis dineren. Als ze zich veilig voelen, komen ze uit hun schelp en zie je hoe warm ze zijn. Ze hebben veel diepgang. Het komt zelfs voor dat deze plaatsing paranormaal of hooggevoelig is.

Ze kunnen kleinigheden heel persoonlijk opvatten en vergeten nooit. Hun eigen moeder had waarschijnlijk een sterke invloed op hun leven, ten goede of ten kwade. Het zijn introverts die er alles aan doen om hun dierbaren te beschermen. Ze hebben de neiging om bezitterig te worden. Manen in Kreeft moeten leren om het verleden te vergeven en te vergeten. Het is de natuurlijke plaatsing van de Maan.

 

Maan in Leeuw

Sleutelwoorden: dramatisch, creatief, genereus, dominant 

Maan in Leeuw geniet van het leven en zijn vaak speels. Ze willen niets liever dan de mensen waarvan ze houden aan het lachen maken. In hun relaties willen ze in de spotlight staan. Ze zijn warm en hebben veel creativiteit. Dit moeten ze dan ook uiten en het liefst met een publiek. Mensen met Maan in Leeuw kunnen snel dramatisch worden.

Ze zijn warm en genereus en brengen grote toewijding aan degenen die ze lief hebben. Zelf willen ze ook aanbeden worden als de koning of koningin die ze zich voelen. Het is belangrijk dat ze een partner hebben waar ze trots op kunnen zijn en hun eigen trots is dan ook belangrijk voor hen. Het kan moeilijk voor ze om van iemand lief te hebben waar ze niet trots op zijn of niet respecteren.

Mensen met hun Maan in Leeuw zijn opgewekt, zelfverzekerd en een inspiratie voor anderen. Ze zijn loyaal en liefdevol. Ze kunnen soms arrogant worden en hard terugslaan als ze het idee hebben dat iemand hen tegenwerkt. Ze zijn echte leiders met een groot hart. Manen in Leeuw willen gewaardeerd worden en zullen zich gekwetst voelen als mensen hen negeren. Helemaal als dit mensen zijn die ze liefhebben.

Deze mensen zijn vaak populair, vrijgevig en ambitieus. Als ze zich slecht of negatief voelen, kunnen ze ijdel of egoïstisch zijn. Ze hebben dan ook de neiging om gebeurtenissen en hun emoties te dramatiseren. Soms dragen ze hun hart op hun mouw.

 

Maan in Maagd

Sleutelwoorden: georganiseerd, behulpzaam, kritisch, analytisch

Mensen met Maan in Maagd zijn behulpzaam naar andere mensen toe. Ze hebben een analytische aard, die soms overslaat in afstandelijkheid. Ze zijn snel kritisch naar anderen of voelen zich snel gekwetst. Ze hebben moeite met het uiten van gevoelens, mede omdat ze streng zijn voor zichzelf. Alles moet perfect zijn. Ze kunnen verlegen en voorzichtig overkomen op andere mensen.

Echter zijn ze niet bang voor emotionele gesprekken. Details pikken zij zonder moeite op. Ze zijn loyaal naar vrienden toe en hebben een bepaalde onschuld. Ze willen graag dienstbaar zijn voor anderen en zich zinvol voelen. Ze hebben een warme aard. Het zijn mensen die niet openlijk hun liefde tonen. Hun liefde zal tot uiting komen door middel van diegene te helpen of te dienen. Het kan ook voor hun zelf moeilijk zijn om warmte, genegenheid en waardering te ontvangen. Ze hebben namelijk het gevoel dat ze dit niet verdienen.

Manen in Maagd moeten leren om te accepteren dat ze zelf niet perfect zijn, maar andere mensen ook niet. Leer om jezelf en andere mensen te vergeven. Ze zijn betrouwbaar, nuchter, praktisch en intuïtief. Deze mensen hebben de neiging om situaties en mensen te analyseren om vervolgens de snelste en meest efficiënte manier te vinden om te bereiken wat nodig is.

 

Maan in Weegschaal

Sleutelwoorden: balans, artistiek, romantisch, rust

Mensen met Maan in Weegschaal zijn beleefd en vermijden confrontaties. Ze zijn open, vriendelijk, optimistisch en sympathiek. Het lukt niet altijd om ‘nee’ te zeggen of om voor zichzelf op te komen. Dit komt voort uit het verlangen om door iedereen leuk gevonden te willen worden. Manen in Weegschaal kunnen dan ook veranderen in iemand die mensen willen die ze zijn.

Ze hebben een talent om andere mensen zich geaccepteerd en gewaardeerd te laten voelen. Het zijn dan ook attente vrienden. Daarnaast beschikken ze over het vermogen om goed te redeneren en hebben ze een goed oordeelsvermogen. Ze streven naar vrede, harmonie en evenwicht. Deze mensen houden er echter vaak niet van om hun handen vuil te maken.

Manen in Weegschaal verlangen naar schoonheid en rust. Romantisch als dat ze zijn, uiten ze zich graag door middel van creatieve handelingen. Partnerschap en liefde is ook belangrijk voor deze plaatsing. Ze verlangen naar de verfijning die het leven te bieden heeft. Er is liefde aanwezig voor muziek en kunst. Zelf hebben ze het vermogen om een artiest te worden.

Mensen met deze plaatsing kunnen moeilijk beslissingen nemen en zijn altijd in tegenspraak met hunzelf. Echter is dit niet te zien voor mensen van buitenaf. Het zijn ook de mensen die de tussenpersoon is. Dit komt omdat ze altijd alle kanten van het verhaal zien en eerlijk willen zijn. Ze moeten leren om op te komen voor hun principes.

 

Maan in Schorpioen

Sleutelwoorden: diep, gepassioneerd, onderzoekend, intens

Mensen die hun Maan in Schorpioen hebben zijn mysterieus. Ze zijn intens en gepassioneerd in de dingen die ze doen. Ze zijn sensitief en opmerkzaam. Ze kijken dwars door mensen heen. Hun emoties zijn intens en diep. Ze kennen alle punten van het menselijke leven. Het goede en het slechte. Ze hebben de neiging om in stilte te piekeren over het onrecht dat mensen hebben aangedaan. De mentale en emotionele focus kan op seks of de dood liggen.

Oppervlakkigheid hebben ze niks aan en ze hebben dan ook iemand nodig die bereid is om met hun de diepte in te duiken. Het zijn magische zielen met een ongekende diepte. Ze willen de mensen om hun heen helpen om het onbekende tegemoet te komen. Manen in Schorpioen hebben een sterke intuïtie.

Deze mensen hebben moeite om mensen te vertrouwen, omdat ze van binnen mensen wantrouwen. Ze stellen zich dan ook voor weinig mensen open. Mensen met deze plaatsing moeten leren om zich kwetsbaar op te stellen en om de controle in relaties uit handen te geven. Het zijn ook mensen die houden met passie, maar ook haten met passie. In relaties kunnen ze snel jaloers of bezitterig worden. Dit kan voortkomen uit dat hun eigen moeder controlerend was.

Manen in Schorpioen hebben een gewoonte om zich vast te houden aan fouten die in het verleden zijn gemaakt. Ze vergeten en vergeven niet of althans; niet snel. Hierdoor kunnen ze schuld, wrok en wraakzucht ervaren. Leer om je gevoelens naar buiten te uiten in plaats van naar binnen.

 

Maan in Boogschutter

Sleutelwoorden: optimistisch, enthousiast, avontuurlijk, onrustig

Manen in Boogschutter willen graag vrij zijn van nature. Ze zijn opgewekt en vriendelijk en maken dan ook snel nieuwe vrienden. Ze zijn eerlijk en zeggen vaak iets voordat ze eerst nadenken. Ze inspireren anderen zonder moeite en leren nieuwe dingen aan andere mensen. Intimiteit en diepgang kan soms moeilijk voor deze plaatsing zijn. Evenals binding.

Mensen met hun Maan in Boogschutter laten zelden toe dat moeilijkheden hun naar beneden trekken. Hoe somber het verleden soms ook is, of het heden, ze verwachten eigenlijk altijd een betere en mooiere toekomst. Ze voelen zich niet echt op hun gemak bij hun eigen problemen of die van anderen. Verder zijn ze niet zo thuis in emotionele pijn.

Ze hebben een drukke energie, daarom is fysieke inspanning van belang. Manen in Boogschutter houden van reizen en filosofie. Ze verkennen graag andere culturen en religies. De natuur speelt ook een belangrijke rol in hun leven. Optimistisch als dat ze zijn, willen ze liefdevol hun kennis delen.

Deze mensen hebben een gave om mensen op te vrolijken die gekwetst zijn. Ze helpen ze ook vaak door middel van filosofisch advies, maar onbewust negeren ze de betrokken emoties. Vriendschap is belangrijk voor ze, soms wel belangrijker dan een partner of liefde. Ze zijn dan ook op zoek naar een partner die zowel een geliefde als een beste vriend is. Diegene moet ook hun ambities en idealen aanmoedigen.

Op emotioneel gebied hebben deze mensen ook veel vrijheid en mobiliteit nodig. Als ze negatief zijn of zich zo voelen, kunnen ze al snel arrogant, niet-objectief, bekrompen en intolerant worden.

 

Maan in Steenbok

Sleutelwoorden: serieus, betrouwbaar, beheerst, gedreven

Mensen met hun Maan in Steenbok zijn conservatieve mensen met een gereserveerde emotionele aard. Ze kunnen hun emoties als geen ander beheersen en vermijden dan ook openbaar vertoon. Dit is mede, omdat ze niet willen dat andere mensen denken dat ze hulp nodig hebben. Deze plaatsing spant zich in om veiligheid te creëren. Familie is belangrijk, evenals werk. Echter moeten ze wel leren om niet al hun emoties te onderdrukken.

Ze zijn serieus en verantwoordelijk, omdat ze vinden dat ‘plicht’ boven alles komt. Deze mensen werken hard, zodat ze zich belangrijk of nodig voelen. Ze kunnen verlegen en onzeker overkomen. Zo voelen ze zich ook meestal over hun eigenwaarde. Soms hebben ze het gevoel dat ze het gewicht van de wereld op hun schouders moeten dragen.

Het zijn gedreven mensen die succesvol willen worden in alles wat ze doen. Deze mensen hebben een gevoel voor timing en kunnen daarom wel eens hun uitlaatklep vinden in de muziek en humor. Ze zijn ambitieus en willen graag deel uitmaken van de maatschappij.

Voor anderen lijken ze hardnekkig en taai, met een zakelijke houding naar emoties en gevoelens. Hun loyaliteit gaat diep, maar ze laten anderen niet vaak weten hoeveel ze om hun geven. Ze moeten leren om te ontspannen en te genieten. En soms zelfs om gewoon weer even te spelen.

Op hun slechts zijn ze meedogenloos in het verlangen naar macht en succes. Ze kunnen dan egoïstisch en manipulatief worden.

 

Maan in Waterman

Sleutelwoorden: uniek, rebels, innovatief, creatief

Manen in Waterman zijn vaak rebels, creatief en innovatief. Ze kunnen zogeheten vulkanische uitbarstingen hebben als het gaat om emotie en vechtlust. Deze mensen verwerken snel en laten het ook snel weer los. Ze voelen alles hevig, maar laten het daarna ook weer gaan. Maan in Waterman is onconventioneel en willen dat andere mensen ook uniek zijn.

Hun emoties worden meestal geleid door intellect en ze kunnen afstandelijk om gaan met hun emoties. Andere mensen kunnen hun koud en afstandelijk vinden, omdat ze niet begrijpen hoe Manen in Waterman met emoties omgaan. Deze positie heeft een natuurlijke werking om de emoties te kalmeren. Ze vinden zekerheid in het omgaan met anderen groepen mensen.

Ze hebben een uitlaatklep nodig om zo vrij mogelijk te zijn, om te experimenteren en te rebelleren. Het zijn uitstekende gesprekspartners en hele goede vrienden. Ze hebben een enorme liefde voor de mensheid. Soms kunnen ze koel en afstandelijk zijn als het om intieme relaties gaat. Deze mensen deinzen niet terug voor situaties die uitdagend zijn.

Deze mensen willen de wereld een betere plek maken om in te leven. Ze hebben vrijheid en onafhankelijkheid nodig in relaties met anderen. Vrienden zijn erg belangrijk voor hun. Ze kunnen niet tegen partners die erg jaloers of bezitterig zijn. Ze zijn onafhankelijk, vriendelijk, menselijk en progressief.

Het zijn ruimdenkende mensen met een wens naar alle kennis. Het kan ook zijn dat ze de emotionele behoeften van anderen niet begrijpen. Soms delen ze hun ongebruikelijke ideeën om te zien wat voor reactie ze van anderen krijgen. Op hun slechts zijn ze koppig, onstabiel, standvastig of emotioneel verkrampt.

 

Maan in Vissen

Sleutelwoorden: spiritueel, emotioneel, fantasierijk, compassievol

Maan in Vissen zorgt voor dromerige mensen met een fantasierijke geest. Ze hebben enorm veel compassie, waardoor ze bijna iedereen lief kunnen hebben. Ze zijn sensitief en kunnen andermans gevoelens onmiddellijk oppikken. Net zoals de Maan in Kreeft, kunnen mensen met deze plaatsing paranormaal en hooggevoelig zijn.

Ze hebben een aangeboren begrip voor andere mensen hun emoties en situaties. Het doet ze pijn als een ander pijn heeft. Mensen met deze plaatsing trekken vaak mensen aan met problemen of verwarring in de hoop om ook daadwerkelijk hoop bij hen te vinden. Ze zullen dan ook hun best doen om deze mensen te helpen en te onderwijzen. Deze mensen hebben het idee dat al hun pijn voor een hoger doel is.

Het zijn emotionele mensen die hun het beste kunnen uiten door middel van spiritualiteit en creativiteit. Echter gaan ze niet graag met hun emoties om en proberen ze daaraan te ontsnappen. Ze moeten leren af en toe weer met beide benen op de grond te staan. Het is belangrijk dat ze geworteld blijven, zodat ze zichzelf niet verliezen in hun fantasiewereld.

Doordat ze zo zachtmoedig zijn, kunnen mensen misbruik van hun maken. Ze trekken zich dan terug om kalmte te voelen. Muziek speelt een belangrijke rol in hun leven en ze voelen zich er intuïtief tot aangetrokken. Het helpt ze om hun innerlijke emoties te uiten. Het zijn romantisch mensen, die verliefd kunnen worden op de liefde. Soms laten ze hun emoties en fantasie zo erg meeslepen dat ze overdreven emotioneel of sentimenteel worden. Ze zijn niet bang om hard te werken en werken liever voor mensen die het minder hebben dan zij zelf. Echter werken ze wel het liefst achter de schermen. Er kan talent aanwezig zijn voor kunst, muziek en dans. Het zijn echte dagdromers.

 

Wil jij leren leven met de maan? Word dan Cosmic Box member en ontvang de maanbox! In de maanbox vind je een Cosmic Box maankalendereen maanslinger met de maanstandenauraspray, een maansteen en een set van 9 maankaarten, die uitleggen hoe jij kunt leven met de maan. Als digitale bonus ontvang je het e-book ‘De Maan’, geschreven door astroloog Nina Keijzer.