Handlezen – dit betekent je hoofdlijn

handlezen hoofdlijn

Handlezen wordt al eeuwen lang gebruikt om het karakter van een persoon te ontdekken. Door de vorm van de hand, de vingers en de lijnen in iemands hand te lezen kun je iets over het karakter, de eigenschappen en aanleg van die persoon te zeggen.

Bij handlezen wordt er onder andere gekeken naar de lijnen op iemands hand. In deze derde blog (in een reeks van 4) wordt de hoofdlijn uitgelicht!

Als je naar je hoofdlijn kijkt, kun je er achter komen hoe je mind werkt en hoe je over dingen denkt. Het laat zien hoe je in het leven staat en waar je in gelooft.

Plaats van de lijn

De hoofdlijn bevindt zich net onder je hartlijn. De lijn start tussen je duim en je wijsvinger, en loopt naar de andere kant van de hand over de handpalm.

handlezen hoofdlijn

 

Begin

Is het begin van je hoofdlijn niet verbonden aan andere lijnen? Dan ben je optimistisch, naar buiten gericht, en heb je de moed om je eigen pad te gaan volgen.

Is het begin van je hoofdlijn verbonden met je levenslijn? Dan ben je in het begin van je leven waarschijnlijk beïnvloed door ouders, achtergrond, geschiedenis of cultuur. Het duurt even voordat je jezelf hier los van kunt maken, en je eigen pad kan gaan volgen.

Als het begin van de lijn bestaat uit heel veel kleine lijntjes, laat dat vaak zien dat je vroeger een hekel had aan school.

Kromming

Loopt je hoofdlijn recht over je handpalm, zonder een kromming? Dan ben je waarschijnlijk praktisch ingesteld, heb je een realistische kijk op het leven en heb je een logische manier van denken.

Loopt de lijn in een kromming naar beneden? Dan ben je creatief, heb je veel verbeeldingskracht en heb je een sterke intuïtie.

Lengte

Een lange hoofdlijn laat zien dat je een persoon bent die nooit stopt met leren. Als de lange hoofdlijn recht is, betekent dat dat je de studie in zult zetten voor je werk.

Is de lijn lang en gekromd? Dat laat zien dat je creatief, sensitief en waarschijnlijk een perfectionist bent.

Is de lijn kort en recht? Dan ben je een expert in een specifiek vakgebied.

Onderbreking

Heb je een onderbreking in je hoofdlijn? Dan is er waarschijnlijk een moment in je leven waarop je niet kan werken door ziekte, vooral als deze ziekte mentaal is.

Gevorkte hoofdlijn

Is het einde van jouw hoofdlijn gevorkt (dus dat de lijn aan het einde in 2 lijnen eindigt)? Dat heet een schrijvers vork – je bent waarschijnlijk heel goed in het schrijven van teksten of in talen. Het kan ook laten zien dat je zeer uiteenlopende interesses hebt.

Wil jij je nog verder verdiepen in handlezen? Word dan Cosmic Box member en ontvang de handlezen box! Met de producten en digitale bonus uit deze box ga jij kennis maken met handlezen. Ook vind je producten waarmee je je handen verzorgt of je handen gebruikt.