Hoe leer ik vertrouwen op mijn intuïtie?

Blog intuïtie

Je herkent het gevoel vast wel: een sterk onderbuikgevoel dat je iets wel of juist niet moet doen, een tinteling wanneer je aan iets denkt, of herhalende gedachten en ideeën. Dat is jouw intuïtie die tegen je praat! Soms kan het wat moeilijk zijn om onderscheid te maken of een gevoel gebaseerd is op angst, of dat het jouw intuïtie is waar je op kunt vertrouwen. In deze blog lees je wat intuïtie precies is, hoe je het herkent en hoe je er op kunt leren vertrouwen.

Wat is intuïtie?

Het woord intuïtie komt uit het Latijn, en betekent ‘innerlijk zien’. Intuïtie is de manier waarop je onderbewuste boodschappen doorgeeft aan je bewuste, denkende ik. Het is een ingeving, of een manier waarop je iets gewoonweg ‘weet’ zonder dat je dit kunt beredeneren.

Hoe herken je intuïtie?

Je kunt het herkennen aan ingevingen, een ‘aha-erlebnis’ terwijl je met iets heel anders bezig bent, herhalende gedachten en ideeën, een onderbuikgevoel of een tinteling wanneer je aan iets denkt.

Leren vertrouwen op je intuïtie

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw intuïtie kunt ontwikkelen en er daardoor beter op kan vertrouwen. Probeer de komende tijd de volgende vier dingen eens uit:

  1. Luister naar je lichaam

Wanneer je een beslissing moet nemen, probeer dan eens na te gaan wat er in je lichaam gebeurt. Beeld je in dat je deze beslissing neemt en er voor gaat: voel je je misselijk worden, gaan je tanden knarsen, raken je spieren gespannen? Dan is het misschien een teken dat dit niet de goede keuze is. Signalen uit je lichaam dat het wel de goede keuze is, kunnen bijvoorbeeld zijn: ontspannen spieren, een licht, zweverig gevoel of een tinteling. Je lichaam probeert op deze manier te laten zien wat de juiste keuze is!

  1. Rustmomenten

Wanneer je niet uitgerust bent, is het voor jouw onderbewuste lastig om boodschappen aan je door te geven. Als je gespannen bent kun je de signalen die je lichaam of je gevoel aan je probeert door te geven lastiger herkennen, omdat je niet in contact staat met jezelf. Je gaat dan sneller keuzes maken die zijn gebaseerd op angst. Plan daarom voldoende rustmomenten in voor jezelf. Mediteer, neem een lang bad of doe gewoon een half uur helemaal niets. Zo kom je weer in verbinding met jezelf, waardoor je beter kan luisteren naar je intuïtie.

  1. Luister naar herhalende gedachten en ideeën

Als je intuïtie je iets wilt laten weten, zal dat tot je komen in de vorm van herhalende gedachten en ideeën. Wanneer je vaker aan iets denkt, schrijf dit dan op. Zo kun je dit later nog eens teruglezen. Merk je dat je veel dezelfde dingen op schrijft? Dan wilt je intuïtie waarschijnlijk iets aan je laten weten.

  1. Kaarten

Soms kan het ook fijn zijn om een kaartlegging te doen bij het maken van bepaalde keuzes. De kaarten kunnen je net de bevestiging geven die je nodig hebt (wat je vaak diep van binnen al wist). Dit kunnen bijvoorbeeld tarotkaarten, engelenkaarten of de intuïtiekaarten van Cosmic Box zijn. Mediteer een paar minuten voor je aan de kaartlegging begint. Schud de kaarten, terwijl je jouw vraag in je hoofd herhaalt. Trek intuïtief de kaarten, je zult vanzelf voelen welke de juiste zijn. Hierna kun je mediteren of schrijven over de antwoorden, zodat je deze beter begrijpt.

Nu weet je wat intuïtie is en hoe je het kunt herkennen. Je weet ook hoe je kunt leren te vertrouwen op je intuïtie, door naar je lichaam te luisteren, rustmomenten in te plannen, te luisteren naar herhalende gedachten en ideeën en door kaartleggingen.

Intuïtiebox

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het vertrouwen op jouw intuïtie? Word dan Cosmic Box member en ontvang de Intuïtiebox! In deze box vind je producten die jou helpen bij het ontwikkelen van je intuïtie: een deck met 30 intuïtiekaarten, een saliebundel, een stuk ruwe labradoriet en seleniet. Als digitale bonus krijg jij een meditatie om in contact te komen met je intuïtie.