Journal opdrachten voor meer zelfliefde

Journalen voor meer zelfliefde

Schrijven is een hele inzichtgevende self-care practice, maar het kan soms lastig zijn om jezelf de juiste vragen te stellen. In deze post lees je over manieren om jezelf beter te leren kennen en meer van jezelf te gaan houden.

Een journal bijhouden

Het bouwen van de gewoonte om (bijna) dagelijks in een dagboek te schrijven, kan heel waardevol zijn. Door regelmatig je gevoelens op papier te zetten, krijg je inzicht in je eigen patronen en kun je makkelijker bepaalde gedachten en situaties loslaten. Ook kun je met de juiste vragen meer begrip voor jezelf krijgen en daarmee meer zelfcompassie creëren. Hoe meer je van jezelf houdt en een liefdevolle relatie met jezelf kunt hebben, hoe waardevoller en sterker alle andere relaties en vriendschappen in je leven zijn.

Self-care practice

Voor je deze vragen voor jezelf gaat beantwoorden, kun je je omgeving extra comfortabel maken. Steek bijvoorbeeld wat kaarsjes aan en zet een kop thee, pak er een dekentje bij en zet je favoriete playlist aan. Je kunt ook met een kleedje in de natuur gaan zitten en jezelf meenemen op een soort mini self-love picknick date. Geef jezelf de liefde en aandacht die je verdient en neem de tijd om de volgende vragen even voor jezelf te beantwoorden.

Vragen voor meer zelfliefde

  1. Stel jezelf voor als je eigen beste vriend/vriendin. Welk compliment zou je haar/hem/hun willen geven?
  2. Welke 3 dingen vind ik mooi aan mijn persoonlijkheid?
  3. Welke 3 dingen vind ik mooi aan mijn lichaam?
  4. Op welke 3 vlakken ben ik gegroeid dit jaar? Wat heb ik geleerd?

 

Neem het journalen serieus!

En laat je pen schrijven en niet je hoofd. Schrijf vanuit je hart, vanuit je onderbewuste. Schrijven is een hele inzichtgevende self-care practice, maar het kan soms lastig zijn om jezelf de juiste vragen te stellen. Hierbij 5 journal vragen om jezelf beter te leren kennen en meer van jezelf te gaan houden!

  1. Op welke gebieden ben ik nog te streng voor mezelf? Hoe kan ik hierin zachter en liever zijn?
  2. Neem ik de ruimte in die ik verdien? Durf ik om hulp te vragen? Sta ik anderen toe om me een helpende hand te bieden?
  3. Op welke eigenschappen mag ik trots zijn?
  4. Wat zijn mijn verlangens? Geloof ik dat ik het waard ben om deze dingen te hebben/krijgen? Waarom niet/wel?
  5. Schrijf 3 dingen op waarvoor je jezelf wil vergeven. Geef jezelf daarna een dikke knuffel en zeg “ik vergeef je.

Neem het journalen serieus en koop hiervoor een mooi journal, schrift zodat je met plezier en trots hierin schrijft. In het Manifestatie journal van de Cosmic Box kun je al je verhalen kwijt en krijg je ook nog eens wat extra tips voor het manifesteren!

Klik op deze link om je Manifestatie journal te bestellen.

Met dit journal lukt het zeker om regelmatig te schrijven, want het is een formaat dat overal mee naar toe kan.

Succes met het bijhouden van je journal en ik hoop dat je via de opdrachten, maar zelfliefde voor jezelf gaat creëeren.