Kristallen en edelstenen opladen – hoe doe je dat?

Kristallen hebben allemaal hun eigen unieke werking, door de energie die er in opgeslagen is. De positieve werking die bij een kristal hoort moet af en toe opgeladen worden zodat het kristal zijn krachtige energie blijft behouden. In deze blog lees jij 4 manieren hoe je jouw kristallen op kunt laden

Maanlicht

De meest krachtige methode om jouw kristal op te laden is door de stenen een nacht in het volle maanlicht te leggen. Neem een mooie schaal, dienblad of bord en leg je stenen er op. Spreek de intentie uit dat je de stenen op wilt laden voordat je ze met aandacht in het maanlicht legt. Je kunt de kristallen gewoon achter glas leggen.

Zonlicht

Je kunt kristallen ook in het zonlicht leggen om op te laden. Doe dit op dezelfde manier zoals beschreven bij het maanlicht. Let wel op: de kleur van sommige kristallen wordt anders als je ze in het zonlicht legt. Zoek voordat je het kristal in het zonlicht legt op of deze niet verkleurt.

Seleniet en bergkristal

Leg jouw kristal naast een stuk seleniet of een bergkristal om deze op te laden. Beide stenen hebben een krachtige helende werking. Zorg er wel voor dat je de seleniet of bergkristal reinigt nadat je andere stenen er mee op hebt geladen.

Aarde

De laatste methode om jouw kristallen op te laden is door ze in de aarde te begraven. Kies een rustig plekje in jouw tuin en plaats de kristallen in de aarde. Laat ze een nacht liggen voor het beste resultaat. 

Wil jij je eigen kristallenset? Bekijk de prachtige kristallen in de cosmic shop!