Lief zijn voor jezelf

Lief zijn voor jezelf is geen luxe – het heeft namelijk een positief effect op je omgeving en op al je relaties. Door lief te zijn in de vorm van me-time, jezelf een kadootje gunnen, de tijd nemen voor een lange wandeling dragen allemaal bij aan zelfliefde. En hoewel we dit natuurlijk weten, voelen we ons toch vaak egoïstisch om tijd voor jezelf te nemen.

Maar lief zijn voor jezelf werkt door en daardoor ben je ook liever voor een ander, heb je een minder kort lontje en zie je alles van een zonnigere kant.

Ik heb mini kaartjes gemaakt die je er elke dag aan herinneren dat je voor jezelf mag zorgen. Dat je best wel wat tijd aan jezelf mag geven. Met deze kaartjes ga je het vaker inplannen. Leg ze op een plek neer zodat je ze dagelijks ziet.

Meditatie 

Neem dagelijks je moment om een meditatie te doen. Want in stilte kun je alles horen. Dus ook wat je binnenste je wil vertellen. Door goed naar jezelf te luisteren, zul je meer rust en liefde ervaren. Ook voel je ook beter wat je nodig hebt die dag. Is het rust, een productieve dag of vrienden opzoeken?

Schrijf onderstaande activiteiten op een papiertje en plak ze in je agenda, zodat je het ook echt gaan doen.

Of koop de Selfcare box, daar zitten ze uitgeprint in met nog meer selflove producten.

Me-Time

Neem vandaag uitgebreid de tijd voor een heerlijk bad of douche. Met heerlijke geurtjes, kaarsjes. Maak er helemaal jouw moment van. En ga pas uit de douche of bad als je weer helemaal opgeladen bent. Probeer dit wekelijks in te plannen. 

Wandelen

Maak vandaag tijd voor een fijne wandeling in de bossen. Neem een mandje mee om mooie blaadjes, veertjes en andere dingen uit de natuur mee te nemen. En geef dit daarna een mooi plekje in je huis, zodat je elke keer een reminder krijgt aan de bossen en dit dus vaker gaat inplannen.

Kadootje voor jezelf

Verwen jezelf vandaag met een kadootje. Iets waarvan jij heel blij wordt. Laat het ook mooi inpakken zodat het ook echt een kadootje aan jezelf is. 

Je bent mooi zoals je bent

Sta vandaag eens voor de spiegel om te zien hoe mooi je bent. Van binnen en van buiten! En zeg dit ook tegen jezelf. Ik ben mooi, ik ben bijzonder, ik ben fantastisch. HARDOP!  Plak een sticker op de spiegel zodat je dit elke dag een paar keer herhaald. 

Creativiteit

Maak vandaan tijd voor een uurtje creatief bezig zijn. Dit vermindert stress en het verhoogt de positieve mindset en verbetert je gemoedstoestand. Je hoeft hiervoor NIET creatief te zijn er is geen goed of fout, gewoon even lekker je laten gaan met verf, stofjes of ander materiaal. Laat jezelf even helemaal gaan! 

Sporten 

Even lekker sporten is super goed voor je. Je wordt er fitter, energieker en mooier van. Doe vandaag een workout in de buitenlucht. Of zet de muziek hard aan en ‘dance like nobody’s watching’ 

Bloemen maken blij!

Koop vandaag een mooi bloemetje voor jezelf of pluk een paar bloemen uit de natuur om een mooi veldboeket te creëren. Geef ze een mooi plekje in je huis. Want bloemen maken blij. 

Yoga

Neem vandaag de tijd voor een paar yoga oefeningen en merk op hoe je lichaam daarna voelt. Door je lichaam regelmatig te stretchen, open je meer jezelf en je hart. Het beste is om de dag te starten met een zonnegroet. De zonnegroet heeft diverse houdingen die je openen voor een nieuwe dag en je lichaam AAN zetten. 

 

Geniet van je me-time