Maanrituelen: maak gebruik van de energie van de maan

De maan is magisch. De maan staat voor vrouwelijkheid, intuïtie en wijsheid. Wanneer je leeft met de fasen van de maan, kun je gebruik maken van de magische krachten die zij bezit.

Elke maanfase heeft zijn eigen spirituele betekenis en ziet er anders uit. Wanneer je maanrituelen uitvoert, kun je nog beter in contact komen met de magische energie van de maan. In deze blog lees je 4 maanrituelen die je kunt inzetten bij de volgende maanfasen: volle maan, nieuwe maan, eerste kwartier en laatste kwartier. Leef met de maan en kom in contact met je hogere zelf, je vrouwelijkheid en je intuïtie!

Nieuwe maan ritueel

De nieuwe maan symboliseert een nieuw begin. Gebruik deze periode om te bedenken wat je de komende tijd wilt manifesteren en om te rusten. Maak plannen voor de komende tijd en focus je op wat je wilt in je leven.

Ritueel: brand een witte kaars (staat voor zuiverheid) en mediteer 5 minuten. Bedenk wat jij de komende periode wilt manifesteren en schrijf dit op. Wees zo specifiek mogelijk! Neem de tijd om jouw manifestaties tijdens een meditatie te visualiseren. Roep de emoties op die jij hebt als jij datgene hebt gemanifesteerd. Vóél dat jij het al gemanifesteerd hebt. Zo wordt het sneller werkelijkheid!

Eerste kwartier ritueel

Tijdens het eerste kwartier is het tijd om actie te ondernemen! Heb vertrouwen in je kunnen en start met het werken aan je doel. Als je uitdagingen tegen komt, bedenk dan manieren om deze te overkomen.

Ritueel: maak een lijst van twee tot drie dingen die jij nu kunt doen om jouw wensen werkelijkheid te laten worden. Deel dit lijstje en jouw wensen met iemand die dicht bij je staat. Zet jezelf er toe om deze punten ook echt uit te voeren. Vraag het universum om je te ondersteunen tijdens je proces. Bedank het universum.  

Volle maan ritueel

In deze fase ben je op je hoogtepunt, met al je kracht en energie. Veel mensen slapen slecht tijdens deze maanfase. Ook kun je je emoties veel sterker voelen dan je normaal doet. Gebruik deze fase om te oogsten wat je hebt gezaaid en om los te laten wat je niet meer dient.

Ritueel: schrijf de dingen op die jou niet meer dienen en die je los wil laten. Steek een kaars aan en verband deze lijst ritueel. Zet eventueel een bakje met water neer om de vlam te doven.

Laatste kwartier ritueel

Deze fase is het goede moment om te evalueren waar je de afgelopen weken aan hebt gewerkt. Probeer projecten af te ronden zodat jij straks klaar bent voor de volgende maancyclus. Bedenk ook welke slechte gewoonten je wilt loslaten.

Ritueel: bedenk welke gewoonten jou niet meer verder brengen. Schrijf op welke gewoonten jou wél verder zullen brengen en bedenk hoe jij jezelf deze gewoonten aan kunt leren. Doe een kaartlegging met tarotkaarten of intuïtiekaarten, en vraag begeleiding van het universum welke richting je op moet gaan. 

Je weet nu welke rituelen jij in kunt zetten om de magische energie van de maan te gebruiken. Gebruik de nieuwe maan om intenties te zetten, het eerste kwartier om te werken aan je doel, de volle maan om los te laten en het laatste kwartier om te evalueren. 

Wil jij leren leven met de maan? Word dan Cosmic Box member en ontvang de maanbox! In de maanbox vind je een Cosmic Box maankalendereen maanslinger met de maanstandenauraspray, een maansteen en een set van 9 maankaarten, die uitleggen hoe jij kunt leven met de maan. Als digitale bonus ontvang je het e-book ‘De Maan’, geschreven door astroloog Nina Keijzer.