Mercurius Retrograde in Weegschaal – 27 sept tot 17 okt 2021

Mercurius retrograde, misschien heb je het al voorbij zien komen. Er wordt vaak heel negatief en soms angstig over gepraat, maar wat houdt het écht in? Lees verder als je benieuwd bent hoe je het beste met deze energie om kunt gaan.

Retrograde

Wanneer een planeet retrograde loopt, wil dat zeggen dat het vanaf aarde lijkt alsof de planeet achteruit beweegt. De planeet beweegt dan langzamer, gaat stilstaan en zal dan (optisch) een periode achteruit gaan. Tijdens deze periodes keert de energie van de desbetreffende planeet even ‘naar binnen’. Het is een periode van stilstaan, pauzeren en reflecteren. Ook komt de energie van de planeet even op een andere manier tot uiting.

Mercurius: communicatie

Mercurius is de planeet die gaat over onze communicatie, zowel offline als online. Ook technologie, het verkeer en onze gedachten zullen door Mercurius retrograde beïnvloed worden. Tijdens Mercurius retrograde zal communicatie wat minder soepel gaan. Misschien kom je minder goed uit je woorden, of gaan er hier en daar wat dingen mis met het versturen van berichten, downloaden van documenten, etc. Om te zorgen dat je minder last hebt van dit soort onhandigheden, kun je back-ups maken van belangrijke documenten, je opladers met je meenemen, berichtjes extra goed nalezen voor je ze verstuurt, maar ook opletten bij het boeken van reizen of het doen van een grote aankoop. Zeker als je een belangrijk contract te tekenen hebt is het belangrijk dat je deze goed controleert voor je tekent.

Weegschaal

Met deze retrograde in Weegschaal ligt de nadruk op relaties. Omdat we misschien  meer gaan nadenken over het verleden en gaan reflecteren op de afgelopen periode, zou het ook kunnen dat we weer meer gaan nadenken over oude relaties en vriendschappen die (ver) in ons verleden liggen. Neem deze tijd om op deze relaties te reflecteren. Zijn er destijds acties of keuzes geweest die je misschien beter anders aan had kunnen pakken? Hoe zou je dat nu doen? Kun/wil je het een tweede kans geven, of kun je het er beter bij laten? Ook als deze mensen uit je verleden contact met jou opnemen, is er misschien nog unfinished business waar jullie samen even over kunnen praten.

Mercurius retrograde kan miscommunicatie of andere obstakels veroorzaken, maar deze periodes gaan vooral over reevaluating, reflecting, realigning & releasing. Maak hiervan gebruik om bepaalde helingsprocessen rondom relaties af te ronden en achter je te laten.

Astrologie updates

Wil je graag op de hoogte blijven van dit soort belangrijke periodes en momenten in astrologie? Met onze gratis nieuwsbrief vullen wij jouw inbox met magie en weet je altijd wat er speelt in de sterren 🙂 Je kunt op ieder moment weer opzeggen!