Nieuwe maan in Boogschutter – december 2020

Op maandag 14 december om 17:18 staat de nieuwe maan in het teken Boogschutter. In deze blog lees je hoe je de energie van deze nieuwe maan in kunt zetten. Ook lees je welk nieuwe maan ritueel en welke kristallen je kunt gebruiken, om je intenties nog meer kracht bij te zetten.

De energie van de nieuwe maan

De nieuwe maan is de eerste fase van de maan en wordt gekenmerkt door de woorden: nieuw begin, dromen en manifesteren. In deze fase is de maan niet zichtbaar voor ons en is de energie het minst sterk.

De nieuwe maan symboliseert een nieuw begin. Gebruik deze periode om te bedenken wat je de komende tijd wilt manifesteren en om te rusten. Maak plannen voor de komende tijd en focus je op wat je wilt in je leven.

Boogschutter energie

Wanneer de nieuwe maan in het dierenriemteken Boogschutter staat, zijn de eigenschappen van dit teken nóg sterker te voelen. Boogschutters zijn vurig, enthousiast en optimistisch. Ze zijn avontuurlijk en gericht op de toekomst en expansie. Als de maan in het dierenriemteken Boogschutter staat, hebben we de behoefte om naar iets te zoeken. Dit zijn de dagen dat we een doel nodig hebben of een bepaalde missie die ons zin in het leven geeft. Want wat is het leven zonder missie? 

Nieuwe maan in Boogschutter

De nieuwe maan in Boogschutter van december 2020 is dus hét perfecte moment om te bekijken welke kant je op wilt in 2021. Stel je missie en doelen voor 2021 op en bedenk welke intenties daar bij horen! Wees zo specifiek mogelijk en maak misschien zelfs een stappenplan wat je per maand uit wilt voeren. Schrijf je intenties op en spreek ze uit, zo worden ze nog echter. 

Nieuwe maan ritueel

Om jouw intenties nog meer kracht bij te zetten kun je een nieuwe maan ritueel houden: brand een witte kaars (staat voor zuiverheid) en mediteer 5 minuten. Bedenk wat jij de komende periode wilt manifesteren en schrijf dit op. Wees zo specifiek mogelijk! Lees je wensen hardop voor, zo worden ze nog echter.

Kristallen die de energie van de nieuwe maan ondersteunen

Wil je jouw nieuwe maan intenties nog meer kracht bij zetten? Gebruik dan kristallen terwijl je aan jouw intenties werkt. De kristallen die kunnen helpen bij de energie van de nieuwe maan zijn: labradoriet, carneool en bergkristal. Labradoriet is hét manifestatie kristal en carneool helpt jou om te zien waar je echt naar verlangt. Bergkristal beschermt je tegen negatieve energie van buitenaf, zodat jouw intenties ook beschermd zijn. 

Je weet nu hoe je de energie van de nieuwe maan in Boogschutter in kunt zetten: bedenk welke kant je op wilt in 2021 en schrijf je intenties op. Bepaal je doelen en maak een stappenplan hoe je deze doelen gaat behalen. Zet je intenties nog meer kracht bij door een nieuwe maan ritueel te houden en kristallen te gebruiken. 

Wil jij leren leven met de maan? Word dan Cosmic Box member en ontvang de maanbox! In de maanbox vind je een Cosmic Box maankalendereen maanslinger met de maanstandenauraspray, een maansteen en een set van 9 maankaarten, die uitleggen hoe jij kunt leven met de maan. Als digitale bonus ontvang je het e-book ‘De Maan’, geschreven door astroloog Nina Keijzer.