Nieuwe maan in Boogschutter – zaterdag 4 december 2021

Op zaterdag 4 december staat de nieuwe maan in het teken Boogschutter. Deze nieuwe maan gaat gepaard met een zonsverduistering (eclips) en dat vraagt om een andere aanpak dan bij andere nieuwe manen. In deze blogpost lees je meer over deze zonsverduistering.

Zonsverduistering (eclips)

Eclips seizoen is een transformatieve periode die er is om jou een duwtje in de rug te geven in de juiste richting. Tijdens Eclips seizoen staan we vaak op een keerpunt in ons leven of op een punt waarop we grote mijlpalen bereiken. Je hebt misschien rond de laatste volle maansverduistering in Stier (19 november) gemerkt dat er ineens relaties, vriendschappen of zelfs een baan wegviel in je eigen leven of bij mensen om je heen. Deze nieuwe maan en zonsverduistering kunnen weer mooie nieuwe dingen met zich meebrengen die ons op het juiste pad kunnen brengen. Deze periode is er één van veel gesloten deuren en deuren die ineens voor je opengaan. Het kan voelen als een erg intense periode en soms zelfs alsof de grond onder je voeten weg lijkt te zakken. Probeer een positieve mindset te houden, het universum staat achter je en heeft het beste met je voor. Zie het eclips seizoen als een halfjaarlijkse controle met het universum om te zien welke dingen in je leven misschien anders zouden kunnen.

Boogschutter energie

Deze zonsverduistering vindt plaats in het beweeglijke teken Boogschutter, dit is het 9e teken van de dierenriem, met als element vuur. Met Jupiter als heersende planeet is dit teken optimistisch, enthousiast en avontuurlijk. Boogschutter is altijd op zoek naar nieuwe ervaringen en hecht enorm veel waarde aan vrijheid. Wanneer een Boogschutter het gevoel krijgt tegengehouden te worden in haar dromen en doelen, is ze niet gelukkig.

Geen intenties zetten

Vaak is een nieuwe maan een moment waarop we intenties mogen zetten, beginnen met nieuwe projecten en een nieuwe cyclus starten. Tijdens eclips seizoen wordt het afgeraden om intenties te zetten of nieuwe dromen en doelen te manifesteren. Het is namelijk een periode waarin het universum even de touwtjes in handen neemt en dan kun je beter even in overgave leven en de controle proberen los te laten. Persoonlijk vind ik eclips seizoen wél geschikt om extra aan je mindset te werken. Een periode van overgave is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan. Neem de tijd om te reflecteren en te mediteren zodat je mindful bent en bewust bent van de gedachten die zich in je hoofd afspelen. Wanneer je een tegenslag ervaart, hoe ga je hier dan mee om? Ga je bij de pakken neerzitten en balen dat dit met jou gebeurt? Of vraag je je af wat de les hierachter is en zie je dit als een duwtje in de juiste richting? Eclips seizoen vraagt echt van je om verwachtingen los te laten en mee te gaan in de flow.

Je weet nu meer over eclipse season en we hebben je tools gegeven om beter met deze energie om te gaan. Vind je dit interessant en zou je graag meer willen leren over manifesteren met de maanfases? We hebben speciaal voor jou een Masterclass ontwikkelt waarin je kunt leren manifesteren met de maan! Klik hier om een kijkje te nemen.