Nieuwe maan in Kreeft – zaterdag 10 juli 2021

Op zaterdag 10 juli om 3.16 staat de nieuwe maan in het teken Kreeft. Met de maan in dit emotionele teken is het een tijd voor reflectie, rust en je emoties er laten zijn. In deze blogpost leer je meer over de opkomende nieuwe maan in Kreeft.

Kreeft

Deze nieuwe maan staat in het kardinale teken Kreeft. Dit is het 4e teken van de dierenriem, met als element water. Met de maan als heerser is Kreeft een creatief, emotioneel en verzorgend teken dat veel waarde hecht aan een warm thuis, aan familie en (emotionele) veiligheid.

Deze nieuwe maan

Een nieuwe maan staat voor het begin van een nieuwe cyclus. Met een nieuwe maan in Kreeft is het een moment om nieuwe creatieve projecten te starten en zaadjes te planten voor nieuwe manifestaties. Het is een mooi moment om te reflecteren. Heb je deze maand goed voor jezelf gezorgd? Welke self-care practices  zou je jezelf na deze nieuwe maan vaker willen gunnen? Voel je je emotioneel veilig? Voelt je huis echt als een thuis of zou het wel wat aanpassingen kunnen gebruiken om jou de veiligheid en stabiliteit te bieden die je nodig hebt? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf tijdens het journalen zou kunnen stellen om te werken met deze energie.

Een mooi kristal voor deze energie is maansteen, dit kristal biedt ondersteuning bij het volgen van je intuïtie en helpt bij zelfreflectie.

Nieuwemaanritueel

Met de maan in een waterteken is het fijn om water op te zoeken, om écht te verbinden met het element water en op die manier ook met je emotie en intuïtie. Dit kan bijvoorbeeld door naar zee te gaan of aan een meertje te gaan zitten, maar een heerlijk warm (voeten)bad nemen met rozenkwarts en rustgevende essentiële oliën zoals lavendel of roos, kan je ook de verzorging bieden die je extra nodig zult hebben met de maan in Kreeft. Nadat je jezelf in je dagboek vragen hebt gesteld om erachter te komen wat je écht nodig hebt, kun je een visualisatie meditatie doen. Houd met beide handen een glas water of kop thee dichtbij je hart, adem diep in en uit en beeld je in dat de manifestatie al is uitgekomen. Voel de dankbaarheid voor je manifestatie en sluit af met “Ik laat los en vertrouw op de kracht van het universum.” Na deze meditatie kun je het water opdrinken om de manifestatie in je lichaam op te nemen. Met de kracht van je eigen visualisatie en het element water wordt de energie nog sterker.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de energie van de volle en nieuwe maan? Abonneer op de gratis nieuwsbrief om altijd de nieuwste blogposts te zien!