Nieuwe maan in Maagd- dinsdag 7 september 2021

Op dinsdag 7 september om 2.51 staat de nieuwe maan in het teken Maagd. Dit is een maan die mooie veranderingen teweeg zou kunnen brengen. Lees verder als je nieuwsgierig bent naar hoe je met deze energie kunt werken!

Maagd

Deze nieuwe maan staat in het beweeglijke teken Maagd. Dit is het 6e teken van de dierenriem, met als element aarde. Met Mercurius als heerser is Maagd behulpzaam, praktisch en analytisch, ijverig en soms een beetje (té) kritisch. Maagd gaat over structuur, gezondheid, routine en jezelf dienstbaar opstellen. Omarm deze thema’s tijdens deze nieuwe maan, maar sla er niet in door. Maagd kan zichzelf namelijk makkelijk verliezen in details.

Deze nieuwe maan

Een nieuwe maan staat voor het begin van een nieuwe cyclus. Dit is een krachtig moment om intenties te zetten en je hartsverlangens te manifesteren. Tijdens een nieuwe maan in maagd hebben we misschien behoefte aan een (letterlijk) schone lei. Het zou kunnen  dat je de behoefte krijgt om je omgeving op te ruimen en schoon te maken of om je dagelijkse routines nieuw leven in te blazen. Als je al een langere tijd wil werken aan een nieuwe ochtendroutine, is dit je moment om ermee te beginnen! Er is een kans dat je nieuwe gewoontes nu ook daadwerkelijk als verandering in je leven kunt gaan aanbrengen. Door een aspect met de innovatieve, baanbrekende, revolutionaire en chaotische planeet Uranus is er een kans dat deze maan voor plotselinge veranderingen in je leven gaat zorgen. Het zou ook kunnen dat je intuiïtie enorm versterkt tijdens deze maan, dus sta hier vooral voor open, laat het er zijn en heb niet te veel verwachtingen, zodat het zichzelf vrij kan ontwikkelen.

Tijdens deze nieuwe maan is het een perfect moment om een grote schoonmaak te houden! Zowel met je schoonmaakmiddelen als met een bundel salie en een blokje palo santo kun je aan de slag gaan om oude energie achter je te laten en alle nieuwe energie welkom te heten.

Je hebt nu gelezen hoe je de nieuwe maan in Maagd het beste kunt inzetten, wil je altijd op de hoogte zijn van de energie van de volle en nieuwe maan? Abonneer op de gratis nieuwsbrief om altijd de nieuwste blogposts te zien!