Nieuwe maan in Schorpioen – donderdag 4 november 2021

Op donderdag 4 november is er een nieuwe maan in het teken Schorpioen. Dit is een nieuw begin, er is ruimte gemaakt voor een nieuwe cyclus van transformatie. In deze blog lees je over de energie van deze nieuwe maan.

Schorpioen

Deze nieuwe maan staat in het vaste teken Schorpioen. Dit is het 8e teken van de dierenriem, met als element water. Mars is de traditionele heerser van Schorpioen, maar later is door astrologen de planeet Pluto toegekend als heerser van dit teken. Pluto is de planeet van transformatie en daarmee is Schorpioen een enorm transformatief teken dat niet uit de weg gaat voor ongemak en het oncomfortabele. Dit intense waterteken houdt van diepgang en is niet bang om haar eigen schaduwkanten aan te kijken.

Deze nieuwe maan

Schorpioen is een teken van macht/kracht. Deze nieuwe maan belooft dus erg krachtig te worden. De herfst is begonnen en de zon, de maan en mars staan alle drie in het transformatieve teken van de Schorpioen. Een uitdagend aspect met Uranus zorgt voor opschudding, deze tijd kan voelen als onzeker en er kan misschien ineens van alles in je leven lijken te veranderen. Dit is een moment waarop van je gevraagd wordt om je over te geven, onthoud dat het wegvallen van oude situaties een teken is dat er ruimte wordt gemaakt voor de manifestaties waar je al zo lang naar verlangt.

We zijn een periode ingegaan van naar binnen keren en het aankijken van onze schaduwkanten. Welke schaduwkanten van jezelf heb je nog niet aangekeken? Waar houd jij nog krampachtig vast aan situaties die je niet meer dienen? Schorpioen helpt ons om de onnodige oude laagjes van onszelf los te laten die ons niet dienen. Transformatie, de dood van een oude situatie die ruimte maakt voor een nieuw begin. Deze nieuwe maan is dat nieuwe begin. Er is ruimte gemaakt voor nieuwe kansen en met de sterke wilskracht, daadkracht en moed van Schorpioen gaan we een nieuwe fase in.

Manifesteren door los te laten

Wat wil jij graag bereiken? Welke oude delen van jezelf die je hebt mogen helen heb je losgelaten en voor welke energieën is er nu ruimte gemaakt? Waar droom jij écht van en waar wil je écht voor gaan? Schorpioen gaat over loslaten en ruimte maken, de nieuwe maan is een nieuw begin. Denk na over de intentie die jij wil zetten voor deze nieuwe cyclus. Geef jezelf wat ruimte om te reflecteren voor je nieuwe ideeën, creaties of dromen het leven in gaat blazen. Een nieuwe cyclus van transformatie gaat van start, waarin wil jij graag nog verandering zien in je leven? Welke delen van jezelf mogen getransformeerd worden? Dit is je moment, geloof in jezelf. Gebruik deze krachtige maan om jouw grootse dromen te manifesteren.

 

Wil je altijd op de hoogte zijn van de energie van de volle en nieuwe maan? Abonneer op de gratis nieuwsbrief om altijd de nieuwste blogposts te zien en te weten wanneer je extra krachtig kunt manifesteren.