Nieuwe maan in Steenbok – zondag 2 januari 2022

We beginnen het nieuwe jaar met een nieuwe maan in het ambitieuze teken steenbok. Ben je benieuwd hoe je met deze maan kunt werken? In deze blogpost lees je er meer over.

Steenbok

Deze volle maan staat in het kardinale teken Steenbok, dit is het 10e teken van de dierenriem met als element aarde. Steenbok is hardwerkend, ambitieus en gestructureerd, maar is ook streng en serieus en kan daarom soms vergeten om plezier te maken. De tijd is een belangrijk thema voor steenbok, plannen maken is dus perfect weggelegd voor Steenbok.

Een nieuw jaar gaat van start met een nieuwe maan

Of je nou wel of niet bezig bent met goede voornemens voor een nieuw jaar, deze nieuwe maan is zeker een moment om hiernaar te kijken. Er staan tijdens deze nieuwe maan namelijk 4 planeten in Steenbok en dat wil zeggen dat het misschien niet een periode is van extreem veel lol maken, maar dat je wel echt de tijd kunt nemen om je toekomstplannen onder de loep te nemen en je kunt concrete stappen uitschrijven om jouw dromen waar te maken.

De vooruitstrevende planeet Uranus heeft een positieve invloed op deze nieuwe maan en dat wil zeggen dat als je grote veranderingen in je leven aan wilt brengen, dat deze energie je hierbij kan helpen. Welke gewoonten in je leven dienen jou niet? Hoe wil je deze gaan aanpakken en verbeteren? Met Venus in retrograde zitten we in een periode van reflectie en herevaluatie op het gebied van (eigen)waarde en je eigen waarden. Je kunt dus ook zeker de tijd nemen om te controleren of alle oude rekeningen betaald zijn en waar je op financieel gebied misschien aanpassingen kunt maken of dingen efficiënter kunt aanpakken.

Nieuwe maan ritueel

Deze nieuwe maan is er één waarmee je echt vooruit kunt kijken. Wat wil je bereiken? Hoe wil je dat je leven eruit ziet? Welke concrete (kleine) stappen kun je nemen om die kant op te werken?  Schrijf je doelen op, maak een overzicht en schrijf per doel je eerste twee stappen op. Als ritueel kun je wat magazines verzamelen en beginnen met knippen en plakken en een visionboard maken. Geen magazines? Je kunt bijvoorbeeld ook met wat Pinterestfoto’s en de app Canva een mooie collage maken waarin je visueel maakt hoe jouw 2022 eruit komt te zien. Zo kun je door het jaar heen je doelen af en toe aanpassen, zeker als ze al behaald zijn! Je kunt zo ook iedere week of maand doelen stellen en actief aan het werk blijven met je visionboard zodat je deze niet uit het oog verliest.

Je weet nu hoe je kunt werken met de energie van de nieuwe maan in Steenbok! Wil je dit komende jaar graag meer leren over manifesteren met de maanfases? We hebben speciaal voor jou een Masterclass ontwikkelt waarin je kunt leren manifesteren met de maan! Klik hier om een kijkje te nemen.