Nieuwe maan in Weegschaal – woensdag 6 oktober 2021

Op woensdag 6 oktober om 13.05 is er een nieuwe maan in het teken Weegschaal. Met de maan in dit teken kun je balans en harmonieuze relaties manifesteren, maar er zijn ook een aantal uitdagende aspecten aan deze nieuwe maan die om wat extra aandacht vragen.

Weegschaal

Deze nieuwe maan staat in het kardinale teken Weegschaal. Dit is het 7e teken van de dierenriem, met als element lucht. Met Venus als heerser is Weegschaal een teken dat houdt van harmonie en schoonheid. Weegschaal kan situaties goed van twee kanten bekijken, maar is daardoor soms wel erg besluiteloos. Weegschaal houdt graag rekening met de ander en heeft een sterke behoefte aan relaties. Nadeel hieraan is wel dat Weegschaal soms slecht alleen kan zijn.

Deze nieuwe maan

Een nieuwe maan staat voor het begin van een nieuwe cyclus. Dit is meestal een krachtig moment om intenties te zetten en te manifesteren. Deze nieuwe maan in Weegschaal is alleen een stuk chaotischer dan je normaal zou verwachten van een nieuwe maan in het teken van harmonie en balans. Mars, de planeet van onder andere oorlog en agressie, heeft namelijk een sterke invloed op deze maan. Hoewel Mars een bepaalde daadkracht met zich mee kan brengen en je moedig kan maken om achter je doelen aan te gaan tijdens deze nieuwe maan, kan het ook ongeduld of agressie in gang zetten. Neem tijdens deze maan dus geen impulsieve beslissingen en probeer je geduld te bewaren. Zorg dus dat je bij het manifesteren je intenties zorgvuldig formuleert, zeker met de communicatie-verwarrende mercurius retrograde is het van belang dat je helder krijgt wat je visie is en hoe je deze wil manifesteren.

Hoewel deze maan een aantal uitdagende aspecten maakt, is het nog steeds een maan in het harmonieuze teken weegschaal! Zolang je dus zorgt dat je zo bewust mogelijk intenties zet, is dit wel een nieuwe maan die je kan helpen bij het manifesteren van harmonieuzere relaties en wellicht wat meer balans in je leven!

Wil je altijd op de hoogte zijn van de energie van de volle en nieuwe maan? Abonneer op de gratis nieuwsbrief om altijd de nieuwste blogposts te zien en te weten wanneer je extra krachtig kunt manifesteren.