Nieuwe maan (zonsverduistering) in tweelingen – juni 2021

nieuwe maan in tweelingen juni 2021

Op donderdag 10 juni staat de nieuwe maan in het teken Tweelingen. Normaal gesproken is een nieuwe maan het perfecte moment om je manifestatiedagboek erbij te pakken, intenties op te schrijven en tot in detail aan het universum te laten weten wat jij graag in je leven zou willen zien gebeuren. Met de nieuwe maan in tweelingen is dat toch een even anders! Deze nieuwe maan gaat namelijk gepaard met een zonsverduistering (eclips) en dat vraagt om een andere aanpak. In deze blogpost lees je precies hoe je deze bijzondere maan in je voordeel kunt laten werken.

Zonsverduistering (Eclips)

Eclips seizoen is een transformatieve periode die er is om jou op het juiste pad te brengen. De volle maan staat daarbij in het teken van eindes en de nieuwe maan gaat over een nieuw begin. Je hebt misschien tijdens de laatste volle maansverduistering in boogschutter (26 mei) gemerkt dat er een einde kwam aan vriendschappen, relaties, een baan of iets anders wat eerst belangrijk was in je leven. Deze nieuwe maan en zonsverduistering kunnen weer mooie nieuwe dingen met zich meebrengen die jou op het juiste pad kunnen brengen.

Tweelingen energie

Deze zonsverduistering vindt plaats in het luchtteken tweelingen, dit 3e teken van de dierenriem is intellectueel, nieuwsgierig en sociaal en dit zorgt dat vriendschappen, communicatie en het leren van nieuwe dingen een rol kunnen spelen deze periode. Met de zon, de maan, mercurius én de noordelijke maansknoop in de luchtige tweelingen is het extra belangrijk om jezelf te aarden. Hiervoor kun je kristallen gebruiken zoals bijvoorbeeld aragoniet, pyriet of hematiet.

Manifesteren met de nieuwe maan

Wat kun je nu het beste doen tijdens deze eclips? De meningen zijn hierover verdeeld. Eclips seizoen wordt vaak als chaotisch ervaren. Grote manifestatierituelen kunnen deze chaotische energie vasthouden en meebrengen in de komende periode. Er zijn dus astrologen die manifesteren afraden, maar andere astrologen zeggen vooral: Volg je gevoel! Wij sluiten ons hierbij aan, je intuïtie volgen is namelijk altijd de juiste richting. Wanneer dit voor jou als het juiste moment voelt om een manifestatieritueel te doen, moedigen wij dat zeker aan.

Zorg dus dat je tijdens deze maan bewust bent van de energie door te mediteren en reflecteren. Hoe meer je je bewust bent van jezelf, hoe sterker je intuïtie en hoe beter jij aanvoelt wat voor jou tijdens deze nieuwe maan juist is. Denk je nog wel wat hulp te kunnen gebruiken om je intuïtie te leren herkennen? Misschien is dan de intuïtiebox iets voor jou! Deze box bevat intuïtiekaarten, seleniet, labradoriet, een bundel salie en een meditatie om in contact te komen met je eigen intuïtie.