Ochtend ritueel

Een ochtend ritueel kan je helpen bij een gezonde en productieve start van de dag. Het is gebleken dat mensen gelukkig worden van routines omdat dit zorgt voor structuur en duidelijkheid. Door het aannemen van een routine start je dag met meer focus en energie. Hieronder een routine die ik zelf hanteer.

Drink water: Begin je dag met het drinken van een glas water. Dit hydrateert je lichaam na een nacht van vasten en spoelt eventuele gifstoffen weg.

Tongschrapen: Gebruik een tongschraper om bacteriën, dode cellen en resten van voedsel van je tong te verwijderen. Dit kan helpen bij het voorkomen van slechte adem en het bevorderen van mondhygiëne.

Tandenpoetsen: Poets je tanden grondig met een fluoride tandpasta om tandplak en bacteriën te verwijderen.

Gezond ontbijt: Neem de tijd voor een voedzaam ontbijt. Een gebalanceerde maaltijd met eiwitten, vezels en gezonde vetten geeft je energie voor de dag.

Beweging: Voeg wat lichaamsbeweging toe aan je ochtendroutine. Dit kan variëren van stretchoefeningen tot een korte wandeling. Het helpt om je bloedsomloop te verbeteren en je energieniveau te verhogen.

Ademhalingsoefeningen of meditatie: Neem een paar minuten de tijd voor ademhalingsoefeningen of meditatie om je geest te kalmeren en je klaar te maken voor de dag.

Ben je nog op zoek naar een fijne tongschraper? check onze webshop voor de ayvedische tongschraper.