Verschillende manieren om kristallen te gebruiken

Heb je je eerste bergkristal, rozenkwarts of amethist al aangeschaft, maar weet je niet zo goed wat je met je kristallen kunt doen, behalve ze een mooi plekje in huis geven? In deze blogpost lees je over verschillende manieren waarop je kristallen in het dagelijks leven kunt gebruiken.

Neem trommelstenen met je mee

Een fijne manier om de energie van kristallen gedurende de dag te kunnen inzetten, is door kleine trommelsteentjes met je mee te nemen. Bijvoorbeeld in je broekzak, (dat mini broekzakje dat eerst nutteloos leek!) in een zijvakje in je tas, of zelfs in je bh. Zwarte en donkere kristallen absorberen negatieve energie, deze zijn dus perfect om met je mee te nemen als je ergens heen gaat waar je een beetje tegenop ziet, of wanneer je wilt dat negatieve energie je niet beïnvloedt. Voorbeelden van beschermende stenen zijn zwarte obsidiaan, zwarte toermalijn, rookkwarts en hematiet.

Sieraden

Je kunt ze ook dragen als sieraden. Er zijn armbandjes van heel veel soorten kristallen, maar een mooi edelstenen bedeltje aan een ketting , of edelstenen oorbellen zijn er natuurlijk ook. Zo word je gedurende de dag niet alleen omgeven door fijne energie, maar het ziet er ook nog prachtig uit.

Edelsteenwater

De kracht van edelstenen kan ook toegevoegd worden aan drinkwater. Door bijvoorbeeld Rozenkwarts trommelsteentjes aan water toe te voegen, kun je de liefdevolle energie van dit kristal daarna letterlijk opdrinken. Vul bijvoorbeeld een kan water met een aantal trommelsteentjes en laat deze een nachtje in de koelkast staan!

Let op: Niet alle kristallen kunnen in water. Rozenkwarts, amethist, bergkristal en citrien zijn zeker veilig om aan je water toe te voegen, maar als je andere kristallen gaat gebruiken, controleer dan eventjes of ze geschikt zijn!

Kristallen bij het mediteren

Door tijdens je meditatie een fijne edelsteen in je hand te houden, kun je je meditatieve staat versterken. Bergkristal is ideaal als je beginnend bent met meditatie en je het nog moeilijk vindt om je hoofd bij de meditatie te houden, ze werkt namelijk verhelderend en verbetert de concentratie.

Seleniet of labradoriet zijn ook fijn om mee te mediteren, zeker als je graag je intuïtie wilt versterken. Tijdens een liggende meditatie kun je ook verschillende kristallen op je chakra’s plaatsen, om je energie weer in balans te brengen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een chakra kristallenset of gebruik onze eerdere blogpost over de chakra’s als geheugensteuntje om te bepalen welke kristallen je kunt gebruiken.

Je kent nu een aantal manieren om je kristallen te gebruiken, ben je benieuwd naar meer? Bekijk hier onze kristallen in de webshop!