Versterk je intuïtie met kristallen

Intuïtie is de manier waarop je onderbewuste boodschappen doorgeeft aan je bewuste, denkende ik. Het is een ingeving, of een manier waarop je iets gewoonweg ‘weet’ zonder dat je dit kunt beredeneren. Soms kun je wel wat hulp gebruiken bij het versterken van je intuïtie. In deze blog lees je welke kristallen jou daar bij kunnen helpen!

Labradoriet
Labradoriet heeft prachtige blauwe, grijze, gele en groene kleuren. Dit kristal reinigt en versterkt jouw aura, beschermt je tegen negatieve energie en vermindert stress en angst. Door deze bijzondere eigenschappen is labradoriet dé steen om jouw intuïtie te versterken en er naar te leren luisteren.

Seleniet
Seleniet werkt beschermend, ontspannend en inzicht gevend. Dit helder witte kristal zorgt voor harmonie, rust en vrede in jezelf, waardoor je makkelijker in contact komt met je intuïtie. Probeer eens te mediteren met seleniet in je handen. Je zult merken dat de seleniet je in een diepere ‘trance’ brengt en in verbinding komt met jezelf. Hierdoor zal ook je intuïtie versterken.

Amethist
Dit dieppaarse kristal staat voor innerlijke rust, kalmte en evenwicht, wat jou zal helpen bij het nemen van moeilijke beslissingen. Dit heeft ook een positieve werking op het versterken van jouw intuïtie. Verder zal amethist spiritualiteit stimuleren en jou helpen om contact te maken met jouw gids.

Celestien
Celestien bevordert creativiteit, communicatie, trekt geluk aan en helpt je dromen te herinneren. Het kristal wordt ook wel de engelensteen genoemd, omdat het helpt bij het contact leggen met engelen en gidsen. Hierdoor heeft een positieve werking op jouw intuïtieve ontwikkeling, omdat het makkelijker wordt om boodschappen door te krijgen.

Nu weet je welke kristallen jou kunnen helpen om jouw intuïtie te versterken: labradoriet, seleniet, amethist en celestien. Je kunt één van deze kristallen een tijdje bij je dragen, zodat de energie jou helpt je intuïtie te ontwikkelen. Je vindt een stuk labradoriet in de Cosmic Box van deze maand: de intuïtiebox!