Versterk je yin energie

Yin staat voor jouw magische vrouwelijke energie, en is tegenhanger van de mannelijke (Yang) energie. Ze staat voor rust, liefde, naar binnen keren en compassie. De winterperiode is het perfecte moment om naar binnen te keren en om jouw yin energie te laten stromen. In deze blog lees je wat je kunt doen om jouw yin energie te versterken en kunt verstillen. Hierdoor kun je de verbinding met jezelf weer vinden, en bepalen wat echt belangrijk voor je is!

Yin & Yang energie

Yin en Yang komt uit het taoïsme en zijn twee tegengestelde principes of krachten, waarvan al het leven in het universum bestaat. Yin en Yang staat voor dualiteit, waar yin vrouwelijkheid en yang mannelijkheid symboliseert. Typische dingen waardoor je yang energie verhoogt zijn: buiten sporten, presteren, hard werken.

Je voelt je hebt beste als Yin en Yang energie in balans zijn. Vaak blijven we in deze Westerse samenleving te lang yang activiteiten doen, waardoor we vergeten om te verstellen en naar binnen te keren. Hierdoor raken Yin en Yang uit balans. Wil je daarom meer in je yin energie komen? Probeer deze activiteiten:

Mediteren

De beste manier om naar binnen te keren en om jouw yin energie te laten stromen is door te mediteren. Door meditatie verstil je, en kun je er achter komen wat echt belangrijk voor je is. Je hoeft niet lang te mediteren. Door 10 – 15 minuten te mediteren verhoog je jouw yin energie al!

Journal

Sta jij wel eens stil bij je gevoelens? Een goede manier om stil te staan bij jezelf en je binnenwereld is door te schrijven. Zet rustige muziek op zodat het helemaal jouw moment wordt.

Boek lezen

Pak een warme deken maak een kop thee voor jezelf. Door een uurtje te lezen versterk je jouw yin energie.

Yin yoga

Door yin yoga zak je vanuit je hoofd in je lichaam, laat je je spieren ontspannen en keer je naar binnen. Bij deze vorm van yoga blijf je 3-5 minuten in een houding liggen. Dat lijkt lang, maar omdat je zo lang in de houding blijft, kun je verstillen en naar binnen keren. Wil je een yin yoga les uit proberen? Als je nu Cosmic Box member wordt krijg je toegang tot de digitale bonus van deze maand: een yin yoga les van een uur, gegeven door Marlous de Jong van Inside Yoga.

Niks doen

Je hoeft altijd met iets bezig te zijn. Een heerlijke manier om je hoofd leeg te maken is door uit het raam te staren en je gedachten hun gang te laten gaan.

Nu weet je wat yin en yang energie is en welke activiteiten je kunt doen om in jouw magische yin energie te komen: mediteer, journal en lees een boek. Ook yin yoga of gewoon niks doen kunnen jou helpen om je yin energie te versterken. Wissel de yin activiteiten ook af met yang activiteiten, zodat jij in balans bent.