Volle maan in Waterman – zaterdag 24 juli 2021

Op zaterdag 24 juli om 04.36 uur staat de volle maan in het teken Waterman. Deze volle maan is een hele krachtige en bijzondere maan, lees verder om te zien wat deze volle maan zo speciaal maakt!

Waterman

Deze volle maan staat in het vaste teken Waterman, dit is het 11e teken van de dierenriem met als element lucht. Waterman is origineel, innovatief, excentriek en toekomstgericht. Net als de andere luchttekens is het een intellectueel teken. Waterman is het teken van het collectief. Groepen, vriendschappen en verenigingen zijn belangrijk voor waterman maar ze verlangt ook naar vrijheid. Waterman kan ook heel onvoorspelbaar en afstandelijk zijn en vindt het moeilijk om over emoties te praten.

Het effect van deze maan

In 2021 vindt er twee keer een volle maan in Waterman plaats. Dit is de eerste van de twee, dat wil zeggen dat de thema’s van deze maand extra lang spelen. Je kunt daarom twee keer een maanritueel doen met deze vergelijkbare energie, voel even welke thema’s voor jou op dit moment belangrijk zijn! Deze volle maan vindt op dezelfde graad plaats als de ‘Great conjunction’ van 21 december 2020. Een moment waarop Jupiter en Saturnus erg dichtbij elkaar stonden. Dit gebeurt slechts eens in de 20 jaar en was daarom een bijzondere gebeurtenis. De thema’s die voor jou hebben gespeeld sinds december 2021, kunnen nu worden afgerond. Waar ben je veel mee bezig geweest? Waren dit bepaalde projecten, heb je aan jezelf gewerkt of hebben er andere bijzondere gebeurtenissen voor je plaatsgevonden?

Loslaten

Een volle maan is altijd een moment van loslaten. Omdat het thema verandering nu erg belangrijk is, zullen er misschien extra veel dingen zijn die je mag loslaten. Neem even de tijd voor jezelf en pak je dagboek erbij om te reflecteren op de afgelopen maanden. Zijn er dingen waar je nog aan vasthoudt? Zit je met je hoofd nog in het verleden? Schrijf alles van je af en voel wat jij mag loslaten. Zie onze eerdere blogpost over maanrituelen en voel wat je deze maand graag als ritueel zou willen doen. Misschien zijn er dingen die je wel wil loslaten, maar die erg groot voelen en misschien onmogelijk lijken om echt te kunnen loslaten. Gun jezelf de tijd en maak misschien gebruik van de volgende volle maan in waterman (Deze vindt plaats op 22 augustus 2021) om nogmaals te mediteren en schrijven op deze grotere thema’s/gebeurtenissen om er nog meer afstand van te kunnen doen.

 

Je weet nu meer over deze eerste volle maan in waterman. Wil je altijd op de hoogte blijven van de energie van de volle en nieuwe maan? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief!