Volle maan in Ram – woensdag 20 oktober 2021

Op woensdag 20 oktober zal er om 16.57 een volle maan plaatsvinden in het teken Ram. Deze volle maan vraagt om geduld en bedachtzaamheid, lees verder als je graag wil weten hoe je met deze energie kunt manifesteren.

Ram (Aries)

Deze volle maan staat in het kardinale teken Ram, dit is het 1e teken van de dierenriem met als element vuur. De Ram is een pionier, de initiatiefnemer en een geboren leider. Ram is niet bang om een uitdaging aan te gaan en durft ergens vol voor te gaan zonder er al te veel bij stil te staan. Hoewel ze hierdoor erg impulsief kunnen zijn, is Ram wel enorm moedig, enthousiast en gepassioneerd.

Het effect van deze maan

Wanneer de volle maan in Ram plaatsvindt, betekent dit dat de zon in het tegenovergestelde teken Weegschaal staat. Weegschaal is het teken dat te maken heeft met relaties en met ‘de ander’ en Ram gaat over het individu en over ‘ik’. Met de vurige, strijdlustige planeet Mars recht tegenover de maan in het conflict vermijdende teken Weegschaal, kun je tijdens deze volle maan dus te maken krijgen met frustraties, zeker in je 1-op-1 relaties. Geduld hebben  hebben voor je iets uitspreekt en even 2 keer nadenken voor je actie onderneemt, is deze periode erg belangrijk. Met de maan in Ram kunnen we wat impulsiever en ongeduldiger worden, deze maan is er dus één waarbij we misschien graag NU willen zeggen wat er op ons hart ligt en we onze frustratie willen uiten, maar het is belangrijk daarbij wel rekening te houden met de ander en niet te snel te willen reageren. Neem even de tijd om stil te staan bij wat je voelt, waarom je dit voelt en waarom je actie wilt ondernemen.

Volle maan ritueel

Een volle maan is een moment om los te laten wat je niet meer dient. Door oude gewoonten, situaties of relaties achter je te laten en emotioneel los te laten, maak je ruimte voor nieuwe energie en dat helpt bij het manifesteren van je dromen en doelen. Loslaten bij een volle maan in een vuurteken, kun je extra effectief doen door een burning bowl ritual uit te voeren. Wat wil je tijdens deze volle maan achter je laten? Schrijf het allemaal op in een brief aan jezelf of aan de persoon die je wil loslaten. Schrijf van je af wat er op je hart ligt, schrijf over je frustraties en irritaties, zo gaan de emoties uit je lichaam en in je papier. Hierna kun je je brief verbranden. (Let op, wees extra voorzichtig wanneer je werkt met vuur en zorg dat je water bij de hand hebt) Je woorden gaan in rook op en zo kun je ook visualiseren dat je hiermee de emoties loslaat die jou niet meer dienen. Tijdens deze maan is het ook fijn om even te gronden, zoek bijvoorbeeld een ‘grounding meditation’ op YouTube om in het hier en nu te komen en weer verbinding te maken met jezelf. Onthoud dat je met dit ritueel energetisch ruimte hebt gemaakt voor nieuwe energie zodat je manifestaties makkelijker kunnen uitkomen.

Je weet nu hoe je kunt werken met de energie van de volle maan in Ram! Abonneer je hier op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de energie van de nieuwe en volle manen!