Zo kun je je dromen beter herinneren

Dromen zijn bijzonder. Dromen helpen je om de prikkels die je gedurende de dag hebt gehad te verwerken. Ze kunnen een onderdrukt verlangen laten zien en sommige dromen voorspellen zelfs de toekomst! Je wilt de patronen in je dromen gaan ontdekken, maar vaak onthoud jij je dromen niet. In deze blog lees je tips wat je kunt doen om je dromen beter te herinneren.

Zet de intentie dat je je dromen wil onthouden

Als jij je dromen wilt onthouden, kan het helpen om die intentie te zetten. Hoe doe je dat? Zeg (voordat je gaat slapen) hardop dat je je dromen wilt onthouden. Herhaal dit een paar keer en visualiseer dat je je droom de volgende dag hebt onthouden. Hiermee laat jij weten dat je open staat voor het ontvangen van boodschappen via je dromen.

Schrijf je dromen op in een dromendagboek

Leg een dromendagboek en een pen naast je bed. Wanneer je wakker wordt, probeer dan als eerste te herinneren waarover je hebt gedroomd, en niet aan iets anders te denken. Ook al herinner je alleen maar kleine stukjes van je dromen, schrijf deze ook op. Hoe vaker je je dromen opschrijft, hoe makkelijker je ze zult herinneren.

Leg een stuk celestien naast je bed of onder je kussen

Celestien bevordert creativiteit, communicatie, trekt geluk aan en helpt je dromen te herinneren. Het kristal wordt ook wel de engelensteen genoemd, omdat het helpt bij het contact leggen met engelen en gidsen. Hierdoor heeft een positieve werking op het onthouden van je dromen, omdat het makkelijker wordt om boodschappen door te krijgen (onder andere in je dromen).

Jij weet nu hoe jij je dromen beter kunt herinneren: zet de intentie dat je je droom wilt onthouden voor je gaat slapen en leg een stuk celestien naast of onder je kussen. Het helpt ook om je dromen bij te houden in een dromendagboek, ook al herinner je je maar kleine stukjes.

Dromen Box

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het herinneren van je dromen? Bestel dan de Dromen Box! In deze box vind je producten die jou helpen bij het inslapen en het herinneren van je dromen: een dromendagboek, dromen thee, rozenkwarts en een zijden slaapmasker. Als digitale bonus krijg jij het e-book: ‘Get the sleep you want’ geschreven door Hanneke Peeters van Rock Your World.